Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 31. december 2017

Godt Nytår - Tak for i år - På genlæs i 2018

Det har været et godt strikkeår. Jeg har ikke talt kilometer (eller kilo) garn, men jeg er sikker på at jeg har slået min rekord fra 2013, hvor jeg strikkede ½ maraton.
Sweatre, cardigans, sjaler, vanter, strømper, huer - og julekugler! har jeg strikket og hæklet i dette år. Jeg har sammen med en masse skønne mennesker være på strikkecafeer, til festivaler, på messe og meget andet godt. Det er en fornøjelse at være en del af miljøet.
På billedindlægget #FO2017  har jeg lagt mine 12 (+) favoritter op.

I det knitwork'ske regi er der sket meget i år. Det værste var, at vi måtte aflyse festivalen i Stockholm i maj, Det tog hårdt på os begge to - hårdere end jeg havde forventet. Jeg vil bestemt ikke sige at det tog modet fra os, og vi fik fantastisk opbakning og støtte fra alle sider, men det var meget trist og tungt at komme sig over.

Til gengæld vil jeg sige at vi havde en fuldkommen fabelagtigt fed festival i september med et highlight i besøget fra Brooklyn Tweed og Jared Floods foredrag på festivalen.Skønne mennesker der vrimlede på festivalen og hang ud til langt ud på natten! Det var ultrafedt! (du kan læse meget mere om festivalen på Knitworks blog).

I dette efterår begyndte jeg også på noget nyt: jeg er blevet underviser på strik1. Jeg var spændt og lidt nervøs, da vi startede i september, men mit første hold kursister var både søde og tålmodige - og lærevillige! Jeg glæder mig til mit næste hold kursister skal starte 16. januar. Vi har også lavet et hold vi kalder strik1½, som jeg også har fornøjelsen af at være underviser på: det er træningsstrik, mere strik med vejledning og en anelse mere individuelt end strik1 (og de øvrige strikkekurser på strikkeuniversitetet). Strik1½ starter 15. januar.

Vi har også åbnet butik Knitwork Kitshop. Det er mest CB der er i butikken til hverdag, men fredag og lørdag (foruden mine undervisningsaftener, naturligvis) er jeg også i butikken. I butikken sælger vi kits, garn og andet godt. Samtidigt arrangerer vi forskellige events, som ikke koster noget at deltage på. Mit seneste påfund er videndelingscafeerne, hvor en strikker viser en ting, som hun bruger og er glad for/god til. Den første videndelingscafe var strømpestrik på to rundpinde, som Annette viste os. Det var en lydelig tiøre der faldt, og  nu er jeg i gang med det første (af mange) par strømper.
Det andet tiltag er CBs påfund: oplæsning og strik. Hanz, som er bibliotekar på Vesterbro, kommer en gang om måneden og læser op for os, mens vi hyggestrikker og drikker the & kaffe. Jeg glæder mig til næste gang!
***

I år har jeg ikke købt så meget garn, synes jeg selv. Jeg ser på Instagram og FB at nogle er begyndt på at registrere deres lager. Mit garn er lagt i farvekodede kasser. Det må være nok indtil videre :-D
I stedet har jeg købt strikkebøger (og hæklebøger)og magasiner. I stakkevis!

Jeg har også været på nogle skønne workshops i år. Blandt andet en broderi-på-strik hos Karen Marie Dehn, hvor vi i seks timer malede med broderigarner på forskelligt medbragt strik. Min forholdsvis kedelige cardigan fik den skønneste blomst.

På en strikkecafe i eftersommeren på Nordatlantens Brygge sad jeg blandt en flok islændinge og lærte at strikke baglæns af Halla Ben. Udover at det var sjovt at strikke en del af et kæmpeskilt til den islandske strikkefestival på Bryggen derude, kom det mig til stor nytte, da jeg strikkede den første sweater fra den Færøske Strikkebog.

Som nævnt i begyndelsen af indlægget er jeg glad for at være en del af miljøet. Jeg glæder mig hver gang til at gå på strikkecafe og mødes med velkendte og nye strikkere (og hæklere). Jeg lærer ofte noget nyt, og den videndeling og inspiration der sker på disse cafeer betyder meget.

En anden kilde til inspiration er Instagram. Man kommer langt omkring når man søger lidt og finder nogle nye spændende garnmennesker at følge. Jeg har en plan om at invitere til INSTAGRAM møde i butikken i løbet af foråret: kom med din Instagramprofil og dit "civile" navn, og lad os sætte ansigter på og samtidigt udveksle endnu mere viden og inspiration!

Godt nytår - vi ses i miljøet :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar