Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 22. marts 2015

strikkeforedrag + strikkefestival = håndarbejdsglæde!

CB og jeg arbejder støt og ihærdigt med at planlægge og organisere Strikkefestivalen. Antallet af undervisere og workshops vokser og antallet af  interessante og spændende udstillere/salgsboder udvides også. Jeg glæder mig og jeg bliver så utroligt glad af at arbejde med festivalen. Dels er det herligt at arbejde sammen med CB (og vi supplerer hinanden utroligt godt, også professionelt!) dels er det simpelthen så frydefuldt med alle de skønne og positive tilbagemeldinger vi får.

Forleden var jeg til strikkeevent hos Uldstedet hvor Kristin Gunnarsdottír præstenterede et nyt garn fra Einrum, en skøn blanding af islandsk uld og thailandsk silke. Dels fik jeg hilst på Tina og Hanne i butikken, som også glæder sig til strikkefestivalen, dels ville Kristin også gerne være med. Fedt at kunne uddele visitkort og aftale møde for videre snak!


I går var CB og jeg på research: vi var til foredrag med Arne og Carlos som i Prøvehallen i Valby holdt deres inspirationsforedrag.  Et ganske kort øjeblik var vi urolige for om vi var gået forkert (og andre havde fået den samme tanke) for der var mægtigt mange af disse plakater udenfor...


Heldigvis var det de rigtige to nordmænd indenfor :-)

De er pudsigt kære og lidt cute, faktisk, og så er de virkeligt inspirerende at høre på. Deres fortælling om hvordan de inspireres af alt muligt, og at intet behøver være perfekt, og 'go-with-the-flow' i farvevalget på strikketøjet er meget fornøjeligt at høre på! (Desværre var lyset i salen så dårligt at det var svært at strikke i mens. Heldigvis havde vi sat os på bageste række, så der kom lidt lys ude fra forhallen).

Deres danske forlag var også på plads med gode rabatter på bogkøbet, så jeg blev nødt til at købe to: Strik fra Setedal (som jeg længe har ønsket mig) og så bogen om Julekugler. Mest fordi det var så sjovt at høre hvordan de kom til verden :-)

Deres nyeste er garndesign for Regia - så jeg måtte styrte hjem og købe garn til tre par strømper!
 

I fredags blev jeg færdig med min plisserede nederdel, og den er blevet så fin! Jeg er yderst tilfreds. Den sidder pænt, falder pænt, og ser ud til at holde plissérne pænt i brug. Tak til søde Katrine for fin inspiration og undervisning i plissé.Jeg blev færdig med et par strømper, og mens jeg strikkede det sidste af den sidste, planlagde jeg næste pars mønster, en smal-smal snoning i midten af fire retm. Det bliver vildt pænt! (Hubert og jeg morgenhygger med strikketøj og kaffe - til mig - mens han spinder og pelser dynen til! #nevernotknitting :-) )
CB og Elisabeth har lavet et nyt strikke-vent-projekt: Pop-UpStrik.  Jeg fik til opgave (og udfordring) at strikke logo-ikonet. Foreløbig er der to udgaver; en lille på p3 og en lillebitte på p2. Den næste skal være en stor på pr4...JEg er i gang med at skrive opskriften, så den bliver til deling, så snart den er færdigredigeret.

Jeg er også ved at være færdig med den blå bestillingsnederdel, der mangler ca 4 paneler. Det er en smuk farve, men lidt anstrengende at strikke, fordi der skal så meget lys til at se det mørkegarn.
Den næste bestillingsopgave er fra min mor: en blåbærhue til Johannes på 7 år, der så gerne vil have sådan en. Jeg har købt garn, og går i gang lige om lidt..

På Instagram florerer et vidunderligt hashtag #nevernotknitting - det passer godt, jeg strikker hele tiden, når jeg ikke passer mit day-job. (et andet er #neverenoughtimetoknit - og det er også rigtigt!)

.

1 kommentar:

  1. Vi er vist efterhånden mange der glæder os til septemberstrik i Kbh :)
    Lækker nederdel! og tak for gode ord om mig og mine kurser ;) Husk at dreje nederdelen en gang i mellem når du bruger den, så du ikke sidder det samme sted på den hele tiden. Og læg den "i lag" i en skuffe en gang imellem for at gøre folderne skarpe igen, når de har hæng sig lidt ud.
    Også virkelig fine nye strømper du har på pindene :)
    Kh

    SvarSlet