Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 1. februar 2015

#WIP #UFO #notenoughtimetoknit

Jeg er sikker på der findes strikkere, som gør ét arbejde færdigt ad gangen. Den gruppe hører jeg ikke til. Jeg har allermindst fem stykker strik i gang på én gang. Noget er TV-strik, noget er rejse-strik, noget er jeg-trænger-til at-fordybe-mig-i-stilhed-strik. Desuden køber jeg aldrig garn på må og få ... eller i hvert fald næsten aldrig.... eller kun nogen gange .... jeg har (ofte!) en plan med det garn jeg køber. (med der er virkelig ikke tid nok til at strikke alt det jeg gerne vil).
Jeg er begyndt at notere/skitsere, når jeg får en ide til noget nyt. Trods alt kan jeg ikke holde ud at have uoverskueligt mange strikketøjer i gang.  (For nyligt ryddede jeg op i en garnkasse og fandt i bunden et par halvfærdige fingervanter jeg begyndte på for 8 år siden! De ligger i kassen endnu).

I øjeblikket har jeg gang i:
en plisseret nederdel til mig (inspireret af Katrine).
en bestillings-nederdel til Kira.
et par tigerstribede (!) sokker (virkeligt godt TV-strik).
en hue på p 8 (som egentlig var færdig, men så blev jeg utilfreds med resultatet).
et hæklet babytæppe efter en islandsk opskrift (minder lidt om neverkont).
et patentstrikket halstørklæde i  mink (det er snart færdigt, og så bliver der nok også garn til et par håndledsvarmere).
en cardigan i hør; jeg mangler ærmer, men det er hårdt for hænderne at strikke i hør!
en pude i snöstorp stickning ( en gammel svensk teknik, jeg hørte om på StrikBornholm 2014).
en kjole-sweater-tunika (har ikke helt bestemt mig endnu) i færøgarn med islandsk-inspirerede mønstre (har lige læst Halla Ben's blogindlæg om forskellen på islandske og færøske trøjer).
et halstørklæde med snoninger i en rest sennepsgul italiensk tweed.
en rundt babytæppe efter Elizabeth Zimmerman's bog Knitter's Almanac.
de tidligere omtalte fingervanter.
et sjal, som blev til fordi jeg havde en lille prøve på noget blomsterstrik jeg fandt i en bog; det var min mening at strikke et helt tørklæde, men da jeg havde strikket og hæklet 5 rækker, var jeg ved at dø af kedsomhed... nu er det midten på et sjal, der måske bliver færdigt.

Dertil kommer de ideer der ligger og venter på at blive påbegyndt.
En facebookveninde og kollega tog et meget smukt billede af havet og himlen ved solnedgang, og pludselig kunne jeg se sjalet for mig i blå farver med striber af rosa... (jeg er meget inspireret af Stephen West).
Det superlækre moskusuld, der venter på at blive til et fnuglet sjal.
Noget dejligt Yakokseuld, der skal blive til en sjævarmer.
Mindst tre par strømper er der garn til.
Jeg vil gerne strikke Slægtningen, (ligesom Arvingen, bare på p 4 istedet for 7).
Min datter ønsker sig til mit barnebarn et par uldne ribstrikkede gamacher med plads til stofblenumsen.
Nå ja, jeg planlægger også en ChristmasKAL!

#notenoughtimetoknit !!

#WIP work-in-progress
#UFO unfinished objects

ps. Jeg investerede i tre nye strikkebøger i denne uge.  Mange Masker, Strik en Ø og Råt og Godt.Jeg købte dem først og fremmest som inspiration til vores Strikkefestival til september. VEd første gennembladring fandt jeg i hver af de tre bøger mindst én ting jeg strikke snarest!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar