Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 25. januar 2015

ny projekter - #notenoughtimetoknit - Knitwork Strikkefestival i september

Jeg er gået i gang med to nederdele: en til Kira (en model som jeg strikker for fjerde gang. Jeg har strikket to til Jette og en til mig selv). Den er nem og den bliver så fin med sving i.
Til mig selv er jeg begyndt at strikke en plisseret nederdel. Stærkt inspireret af Katrine i #Goodlifeknitting strikker jeg oppefra-ned. Den bliver enkel, men skøn, er jeg sikker på!


Anne fra Denver skrev og spurgte efter babytøj til en venindes baby. Jeg tilbød en jordbærhue og et par små bukser. Det blev godtaget, strikket og er sendt til USA med posten.

Ved samme lejlighed, som jeg købte garn til babytøjet, var der tilbud på strømpegarn - med tigerstriber. Det kunne jeg ikke stå for! Det bliver så ikke så tigerstribet, som jeg forestillede mig, men det bliver fine strømper alligevel.


Sidste lørdag var jeg igen på kursus hos Katrine, denne gang med emnet at skrive en strikkeopskrift. Det var som sædvanligt meget inspirerende og lærerigt, og jeg fik lyst til - igen - at forsøge mig med at notere hvordan jeg strikker mine egne 'opfindelser' (det er så stort at tage ordet design i sin mund!) Jeg noterer på den plisserede nederdel, mens jeg strikker den og ser hvordan det kommer til at gå.

Det var mest et skrivekursus, men naturligvis var der indlagt passende strikkepauser. Jeg havde et næsten-færdigtUFO* projekt med: et alpacca-silk-sjal i dominostrik, som kun manglede at få strikket kanten på. Jeg fik strikket så meget kant, at jeg gad afslutte det, da jeg kom hjem fra kurset, så nu er det endelig færdigt! Kanten gar fået knaphuller på den ene kortside, sådan at sjalet kan knappes sammen til en halsedisse.

Projektet startede som et tag-med-til-møde-på-arbejde-projekt; det hjælper nemlig mig at holde koncentrationen, når jeg har et strikketøj i hænderne. Jeg vælger naturligvis noget enkelt, som ikke kræver anden opmærksomhed end et diskret blik i ny og næ. Det er desværre ikke alle steder, det kan lade sig gøre...

*UFO= UnFinished Object

Pi og jeg var til #strikketraefkbh på Cafe Retro i forrige uge. Arrangement af @WoollenAffairs og Woolspire. Det var hyggeligt at være med, men en smule kaotisk, fordi der var rigtig mange deltagere i et forholdsvis lille lokale på Jægersborggade. Men initiativet er værdsat, og det er altid skønt at have en grund til at gå ud i byen med sit strikketøj i tasken!Jeg har også - endelig - haft besøg af min Partner-in-Yarn, Thea. Vi snakkede om løst og fast, strik og kurser, undervisning, strik og strikkeopskrifter, og hun var så sød at opfordre mig til at skrive opskriften til en af mine første kjoler. Det er et lidt større projekt (der skal tælles og måles!), men jeg får det gjort!Det er ikke tit jeg køber ugeblade, jeg synes oftest det er lidt skuffende. Men i et efterårsnummer af Hendes Verden var der en af Katrines opskrifter, som jeg MÅ strikke. Det er lige min stil - den minder lidt om den klassiske cowboyjakke, som jeg elsker! Projekterne hober sig op, der er simpelthen ikke tid nok til at strikke alt det jeg gerne vil strikke.

Nu er jeg i gang med at arrangere, organisere og forberede en lille strikkefestival til september. Det bliver i samarbejde med CBs eventfirma GiDenGas. Det er sjovt og og spændende på den lidt gysende måde at give sig i kast med et arrangement af sådan et omfang. Følg med på Facebook og Instagram (Knitwork) hvor vi løbende opdaterer begivenheden med tilmelding og program, udstillere og undervisere.

KnitOn!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar