Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 4. januar 2015

de første projekter i 2015

Den første januar blev jeg færdig med årets første projekt, (jeg (tyv?)startede naturligvis på det året før.... ) Norosjalet af det restegarn, jeg købte af Katrine. Sjalet er strikket efter den islandske opskrift, jeg købte på festivalen i det Nordiske Hus i efteråret.  Den er så enkel, at det er et vidunder at strikke foran fjernsynet: slå 8 m op, strik 1p r. Sæt markør efter de første to m, omkring de midterste to, og før de to sidste m. Nu tages der ud på hveranden p, efter første og tredie markør, og før anden og fjerde. De yderste to m i hver ende af p strikkes ret. I den oprindelige opskrift strikkes alle m ret, men denne gang strikkede jeg kun kanterne ret, men sjalet er glatstrikket.

Det er blevet meget smukt, synes jeg, og tilpas stort. Der var tre nøgler, som var vundet op lige efter hinanden, og et fjerde nøgle, som var lidt for sig selv. Nogle gange betyder det meget, når det er farveskiftende garn, men det viste sig tilfældigvis, at det ikke kunne ses. Jeg havde bestemt mig for at lave en række med hulsøm ved overgange, og det er nu bare blevet til en ekstra effekt.

I dag har jeg strikket #Arvingen færdig; design af Pia Hernø, og en af de opskrifter/strikketøjer, der 'florerer' på de sociale medier i disse dage. Jeg lod mig inspirere af Liselotte Weller, og strikkede en hestetømmekant i halsen; desuden har jeg ikke taget ind ved ribstarten på ærmerne. Jeg synes det blev pænere at strikke lige ned. Jeg har også strikket ærmeribben noget længere (faktisk dobbelt så mange omgange som opskriften siger), fordi det passer til min armlængde. Jeg er yderst tilfreds med resultatet. Så meget, at jeg må strikke mindst én til!

I torsdags startede jeg på #12moc - Instagramprojektet #12monthsofcrochet. Jeg har kun hæklet en lille 'bedstemorfirkant', men jeg tror at alt tæller? Nu finder jeg i hvert fald alpakkababytæppet frem og hækler lidt på det ind imellem....

Efter at have holdt et par ugers pause henover jul (og strikket sjal og ponchosweater) er jeg begyndt på et nyt par strømper. Det er dejlig ventestrik!Ingen kommentarer:

Send en kommentar