Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

lørdag den 14. februar 2015

Bidrag til Gavstriks strikkekonkurrence 2015


Jeg har lige meldt mig ind i Foreningen af strikker - Gavstrik.
Med indmeldelsen fulgte sidste kvartals magasin, hvor der - til min store fornøjelse - stadig var mulighed for at deltage i konkurrencen på Årsmødet, som finder sted i marts. Jeg kan desværre ikke deltage i mødet, men det skal heldigvis ikke forhindre mig i at deltage i konkurrencen. Man kunne sende ind, så det har jeg gjort. Mit Strandsjal er sendt afsted, så jeg håber konkurrencen bliver til noget (der skulle være mindst ti deltagere). Man skulle vedlægge en lille historie og en beskrivelse af det man har strikket, så man evt kan producere en opskrift. Her er historien:


Historien om mit sjal med sjæl.

Hvert år tager CB og jeg en weekend på badehotel ved Henne Strand. Vi tager af sted i marts måned før turisterne kommer. Vi nyder freden og roen på badehotellet, og ikke mindst nyder vi at gå ved Vesterhavet. Vi går op og ned langs stranden, samler sten og skaller (mest mig) tager billeder (mest ham), og somme tider har vi frokostkurven med hvis vejret tillader det.  
 
Havets og himlens skiftende farver, de mange teksturer der er på stranden med sten, træstykker, måger i flok, marehalm osv. er til stor inspiration for mig. Jeg finder ofte mig selv se garn og strik, når jeg går på stranden ved Henne.

Dette sjal blev til fordi vi kom forbi et sted hvor bølgerne havde lavet aftryk i sandet. Jeg fik taget et billede - mest for at huske min tanke. Når jeg går i garnforretningen for at købe garn til sådan et sjal, har jeg billedet med, hvis det er muligt, og så går jeg længe rundt og finder garnbundter og –nøgler og lægger dem op i forskellig rækkefølge. Det er også vigtigt at der er forskellige garnkvaliteter, fordi det er med til at give den varierede tekstur. Dette sjal er strikket af uld, silke og bomuld.


Opskriften er enkel: det er ca 250 m på p5; jeg har strikket bølger ind imellem og farverne har jeg valgt ud fra min erindring om farverne på Henne Strand. Kanten er hæklet med tre forskellige garner .
Kristina Jensen/2015.
                                                                                           

Der bliver altid garnrester når jeg strikker de store sjaler; denne gang var der nok til at hækle en lille strandtaske, foret med bomuldsjersey og forsynet med bambushåndtag.
 Ingen kommentarer:

Send en kommentar