Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

tirsdag den 24. januar 2017

#inbetweenknits

Jeg har gang i flere projekter ved indgangen til det nye strikkeår: jeg er ved at afslutte det store Geilske strikkemysterie (mangler bare fire baner); jeg strikker på min rensdyrcardigan (er i gang med at strikke bærestykke); mit perlestrik vokser, men fik lige et tilbageslag og en optrevling, da sidelommerne absolut ikke virkede i første forsøg!

Og pludselig må man ind imellem alle disse projekter sådan strikke en Færøsweater!
For længe siden købte jeg på udsalg Sirri færøgarn i nogle mørke men klare farver. Jeg strikkede en sweater af det sidste år, og resterne har ligget i en kasse siden. Da jeg ryddede op i mit garn mellem jul og nytår kom det frem i lyset igen, og jeg fik en ide, som jeg måtte føre ud i livet. Så frem med pinde 7 og på med stjernestrikket!
Der var ikke garn nok (eller jeg turde ikke tage chancen) til stjerner på ærmerne så de har fået luseborter i stedet for. Stjernerne er strikket i den mørkeste af de brune, mens ribkanter og ærmer der strikket i den gråbrune. Sweateren er stribet i de klare farver:orange, rød og gul, men det øverste af bærestykket har fået den sidste rest af den grønne. Resultatet er farverigt - og lidt sjovt. En fortolkning af stjernestrik, som gør mig glad og giver mig lyst til at eksperimentere med de traditionelle mønstre i andre farver!.

Sweateren er strikket på p7, så det er også gået tilpas hurtigt til at det kan være et #inbetweenknit - altså et projekt, man lige strikker mens de andre venter et øjeblik. Desuden er det en skøn ting at få opbrugt noget af garnlageret - det giver plads til nyt :-D

(Noget helt andet er jo at være #betweenknits - altså at have færdiggjort et (stort?)projekt, mens det nye (store?) ikke er kommet på pindene endnu.  Jeg må vel nok indrømme at det er et stykke tid siden, jeg har være dér: jeg har konstant flere projekter i gang.)Et lille #inbetweenproject blev strikket i løbet af en dags tid i sidste uge, for at det kunne være klar til at blive båret i solidaritet hele lørdagen: en #pinkpussyhat naturligvis. Jeg og vel op i mod en million andre kvinder bar lyserøde (i alle variationer) huer med trekants-ører i demonstration for kvinders rettigheder. (jeg bar min derhjemme). Jeg fandt opskriften på denne side og garnet er sammensat af diverse rester fra lageret. På p10 var det et hurtigtstrikket projekt, som (måske?) skaber opmærksomhed om en vigtig politisk sag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar