Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

onsdag den 4. januar 2017

Geilsk_Mystery_KAL_Resumé og Perle- og mirakelstrik

Geilsk_Mystery_KAL_Resumé
Fællesstrik og gruppestrik er en stor fornøjelse, også når den fælles gruppe er on-line. Henover november og december har jeg været med på Bente Geils Mystery KAL. Et resume over mønstre hun har anvendt de sidste ti år. Det har været utroligt sjovt og lærerigt (for eksempel har jeg lært en skøn og nem måde at lave snoninger uden at anvende snoningshjælpepind!).  Jeg har også været udefor et par gange at måtte læse opskriften flere gange, for derefter at gøre som der står, få det rigtige resultat, men først derefter forstå opskriften :-)

Clue 1 - 8
Nu er vi i gang med afslutningen på sjalet - vendestrik i en anden retning. Meget interessant, meget smukt og helt uventet. Jeg har valgt at strikke striberne i to farver: grundfarven jeg har brugt til hele første del af sjalet og en klar himmelblå lammeuld fra mit garnlager. (jeg ryddede op i mit garn i juleferien - det ligger nu i kasser, sorteret efter farve. Jeg føler mig helt vildt organiseret).


 Perle- og mirakelstrik
Mens jeg ventede på afslutnings-cluet (sammen med flere hundrede andre strikkere over hele Skandinavien) begyndte jeg på et projekt med perlestrik. Bogstaveligt talt. Jeg har set det flere steder (en kollega på arbejdet havde en skøn Steinum sweater, der var helt fyldt med perler på bærestykket). Jeg havde rester tilbage af den lidt kraftige shetlandsuld, og købet en cone mere samt en krukke med glasperler hos Panduro. (Louis kikkede langt efter den, og har fået lov at lave en halskæde til mor og et armbånd til far).

what are the odds?
Perlerne trækkes på garnet inden man begynder at strikke, hvis man vil strikke efter slip stitch metoden, og det vil jeg indtil videre. Altså: en håndfuld perler op af krukken og på nålen trådet med garnet jeg vil strikke med. I tilfældig rækkefølge. Allligevel skete der det forbløffende, at der er kommet tre ens perler i samme række oven over hinanden. Jeg var sikker på, der kunne siges noget statistisk om dette fænomen. Derfor spurgte jeg min kære veninde, statistikeren: "What are the odds". Svaret kom i et morsomt indlæg på hendes blogg om statistrikk! Indlægget har titlen Et statistisk mirakel.
Intet mindre!I øvrigt er det sjovt at strikke med perler. Jeg strikker en modificeret/inspireret udgave af Arvingen, og har tænkt at lave den til en cardigan, så jeg har indlagt masker foran til at klippe op, når jeg skal til at strikke kanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar