Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

lørdag den 24. december 2016

#Adventssockan - Järbos advents KAL 2016

Jeg har været med på Järbos Advents Knit-along, hvor fire dele af julesokkerne blev lagt ud hver søndag i advent. Maja Karlsson og Linda Brodin har lavet mønstrene, og der var både flerfarvet mønsterstrik og forskellige snoninger i opskriften. Det var en udfordring, men supersjovt at være med. og det er en ret hyggelig måde at strikke sammen med andre i hele norden :-)

Første del var sokken frem til hælens begyndelse:


Anden del var hælen og samlingen af strømpen igen:

Tredie del var skaftet med flere forskellige snoninger:

Og fjerde og sidste del var borten foroven på strømpen:


Jeg afveg lidt fra mønsteret ved at forkorte skaftet; dels var det meget hårdt for hænderne at strikke snoninger, dels syntes jeg, at snoningen midtbag på strømpen ville blive for kraftig, hvis skaftet blev højere. Jeg valgte også en bort hele vejen rundt (for at ikke snoningen skulle blive for bred.) Det voldte mig i øvrigt lidt hovedbrud at få mønsteret til at passe midtfor - indtil jeg brugte én mønsterrapport og satte markører i strikketøjet. Så lykkedes det! Kanten for oven er lidt bred, men det gør ikke noget. Jeg tænker at hvis snoningen havde været der, havde den 'samlet' lidt.

Jeg er så tilfreds med resultatet. Pasformen på foden er perfekt, og det forskellige udtryk i de to strømper som alligevel helt klart er et sæt, ser feddt ud. Asymmetri på en acceptabel måde ;-) Jeg  blev færdig i tide, og min mor får dejlige varme strømper i julegave.


GOD JUL


psst - i morgen kan du følge med i min 12-days-of-christmas-knit-along.

1 kommentar: