Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

onsdag den 11. maj 2016

Birkebark og Peaches #Barkcardigans


På Knitwork Light deltog jeg i Sidsel Sangilds workshop, og foruden at lære meget spændende nyt, fik jeg også lyst til at hækle Bark cardigan igen.

Jeg valgte garner fra lageret (!), og startede med en sødsuppefarvet uld + den orange signaturgarn fra Knitwork15 på nål 4½. Da jeg havde hæklet lidt, var jeg lidt usikker på om den farvekombination var god for mig. Derfor startede jeg på en anden: en kanelfarvet cashwool og den grønne signaturgarn på nål 5. Da jeg havde hæklet lidt på den grønne, fik jeg en ide til hvordan den første kunne se ud, så jeg har simultanhæklet to forskellige Barkcardigans i april måned :-)

Den ene ligner en nyudsprungen birk, og har derfor fået navnet Birkebark; den anden minder lidt om ferskner og nektariner og har derfor fået navnet Peaches.
Peaches er taljekort  og tætsiddende med 3/4 ærmer og har fået en lille krave hæklet op fra halskanten med reliefmasker, som på resten af cardiganen, mens Birkebark er lidt længere og løsere, også med 3/4 ærmer og krave. Her har jeg eksperimenteret med at hækle reliefmasker (som på retsiden) så kraven ser ud som om den er hæklet på tværs.

Jeg er meget tilfreds med begge, og det er en god opskrift, som er nem at hækle!

Knitting-wise har jeg strikket en færøsweater med stjerner og striber, opskriften ligger gratis på Woolspires hjemmeside. Jeg købte for et par år siden nogle bundter færøgarn på et ophørsudsalg, og jeg havde en ide med det, som ikke lykkedes. Garnet lå derfor i sin kasse, indtil jeg måtte strikke en stjernesweater!

Louis trænger til nye uldbukser, og jeg havde noget herligt hverdagsuld fra Tusindfryd, som er super til uldbukser! Han har fået et par flotte petrolfarvede, og der er garn til et par mere, som måske får blå striber...

Jeg har også strikket en (lidt Chanel-inspireret) cardigan af noget mohair, jeg fik af Kjerstin på #SiV16. Jeg har strikket det sammen med en tynd mørkegrå bomuldsgarn, og kanter forneden og på ærmerne er bomulden alene, strikket firedobbelt. Det er en ud-af-hovedet-opskrift. Inspiration til dette fik jeg af Charlotte Kaaes Boho cardigan (som kan købes på Woolspires hjemmeside), og det var så skønt at strikke med mohair + en anden tråd, at jeg måtte købe opskriften, og jeg nu startet på BoHo Cardigan med en tråd mohair og en tråd råsilke ...

 #mankanikkehaveformangestrikketøjerigangNå ja, og så var jeg på strikkecafe i søndags; det kom der denne lille halskæde ud af  :-) Jeg fandt opskriften på Pinterest, og den er nem, og rigtig, rigtig pæn, synes jeg. (næste strikkecafe er 12. juni på Gedigen Kaffe. Kom glad).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar