Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

mandag den 24. august 2015

Om at lave en Strikkefestval - Det har vi aldrig prøvet før, så det kan vi sagtens ...

Det er ikke så ofte jeg føler mig Pippi-agtig, men i forhold til vores Strikkefestival - den første i København - så må jeg sige at den følelse er meget fremtrædende!

Det startede med at CB spurgte, om jeg kunne have lyst at lave en strikkefestival, for der var en ledig lørdag i hans eventkalender. Jeg slog til, så næste skridt var at skrive et kort udkast til det, jeg kunne tænke mig at have på 'min' festival. Kort sagt ønskede jeg mig et par workshops, et foredrag og et par udstillingsstande.

Fint! sagde min eventsnedker-mand, det gør vi. Men der må lidt mere til. Skriv også en liste over dem, du vil have til at undervise, og hvilke du vil have på udstillingen.

Jeg kastede mig ud i strikkeslaraffenland og skrev list efter liste med inspirerende undervisere, skønne garnforhandlere og interessante foredragsholdere. Vi sendte invitationer ud, og fik - til min store fryd - utroligt mange positive svar tilbage. Faktisk så mange, at CB mente, at vi nok kunne udvide festivalen med søndag formiddag. Og  - sagde min festglade mand - lad os lave noget sjov lørdag aften. Det er jo en FESTival!
Vi lavede en facebookside, som i løbet af et par uger var oppe på 500 følgere/deltagere til festivalen. Nogle enkelte spurgte "hvem er I egentlig?", så da vores hjemmeside gik i luften var der også sørget for en fane med "Om Os". På den kan man læse, at CB er eventsnedker og jeg er strikkeren. Det er sådan set essensen af hvem vi er, og hvorfor vi laver en festival.

På metaplanet er det fordi det er sjovt at organisere og arrangere events/seminar/konference/; det har både CB og jeg gjort i 'professionel' sammenhæng, det vil sige i vores 'day jobs'. For mig er det også en fantastisk glæde at kombinere mit håndarbejde (og den glæde det giver mig at strikke) med at lave et arrangement, som ser ud til at blive en god og sjov weekend.

Vi har udvidet efterhånden som ideerne er kommet op; flere undervisere, modeshow og strik-opvisning; vi har flere og forskellige foredrag, der er åbne strikkecafeer i salene, hvor standene holder til; vi har udstilling af fotostrik, (som bliver til en coffetable-bog der bliver solgt på Strikkefestivalen) og haiku-strik, og en paneldebat om ophavsret.

Vi har fået henvendelser fra mange, som gerne vil være med på en stand, og vi har været nødt til at oprette en venteliste, for en del af vores konceptuelle forestilling er en lille festival - og ikke en messe. Derfor har vi begrænset antallet af stande. Det er vigtigt for os, at også området med stande og salg af alt muligt vidunderligt og spændende garn og tilbehør, bliver et interaktivt sted for strik & snak. Det er nemlig essensen af vores vision: Knitwork er netværk med garn.  


Vi har mødt forskellige mennesker, som på den ene eller anden måde engagerer sig i festivalen.

En af standholderne, Kristin,  er også arkitekt i firmaet Einrum, og hun tilbød at tegne salsplanen for salgs- og udstillingsstandene til os. Dels giver det et smukt overblik, dels er det et godt grundlag for mødet med brandmajoren, som skal godkende vores ønsker om opstilling.

Da det er en festival med garn som et hovedemne, måtte vi naturligvis have et festival-signaturgarn. Vi kontaktede en af standholderne: Lene, som har firmaet Fredsminde Unika Design, hvor hun håndfarver det smukkeste garn. Lene formidlede også kontakten til Canard, og forhandlede en god indkøbspris for det lækre Angel Touch garn til os. Vi har besluttet at lave to forskellige farver (festivalens orange og grønne) i et kit med 100 gr af én farve i hvert kit, hvor der også følger en opskrift med. Kits bliver solgt på festivalen, dog er nogle enkelte udloddet som præmier i de forskellige konkurrencer vi har i løbet af weekenden.

Woolspire kontaktede os, og ville gerne bidrage til festivalens efterhånden alsidige program. Deres vision er Inspiration er til for at blive delt, så det var oplagt at samarbejde om paneldebatten om ophavsret. Vi havde nogle meget inspirerende og konstruktive møder med Diana og Jeppe, og fik sammen lavet et godt oplæg til debatten. Det er (i øvrigt ) en af de gratis fornøjelser på festivalen, og vi håber at rigtigt mange vil komme og lytte og gerne deltage i diskussionen af dette vigtige emne.

Jo nærmere festivalweekenden kommer, jo mere intens bliver følelsen af at vi har gang i noget stort!

Bogstaveligt: der er mange tråde, snore og tov at holde i, mange mennesker involverer sig og skal holdes opdaterede, og der er utroligt fantastisk mange der viser interesse og - ikke mindst! - køber billetter til festivalen og de mange forskellige aktiviteter det er lykkedes os at få plads til.

I overført betydning fordi det gør mig - og os - glade at arrangere en festival i centrum af København, hvor en mase mennesker møder om en fælles interesse, som for nogen er en hobby for andre er et arbejde. Men fælles er glæden ved håndarbejdet.


Jeg glæder mig - helt vildt, faktisk - til festivalweekenden. Jeg er spændt og lidt nervøs for om alt vil gå som vi  ønsker og håber - og regner med. Det er godt at CB, eventsnedkeren og den administrative tovholder par excellence, er sammen med mig om dette. Når jeg får panik (og det er noget jeg er virkeligt god til), har han ro og overblik og ikke mindst styr på detaljerne.

                      Det er et godt samarbejde vi har - og det bliver en fed strikkefestival.

1 kommentar:

  1. dejligt at læse hvordan dette er opstået og gror frem. Glæder mig til at være en del af alt dette spændende I har fået stablet på benene.

    SvarSlet