Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

torsdag den 11. juni 2015

137 oldemorfirkanter søges! #neverenoughtimetoknit

Jeg er blevet færdig med mit hækleprojekt #Bark - en cardigan af Sidsel Sangild. Den var i og for sig nem at hækle, når jeg lige havde 'knækket koden', men der blev mere optrevling end jeg er vant til når jeg strikker. Laver man en fejl i hækletøjet, må der trevles op helt til fejlen. Når man strikker, kan man (/ofte) lige redde det ved at pille en enkelt maske op (eller ned :-)).

Cardiganen er blevet meget flot; jeg har lavet den kortere end modellen, men det er fordi jeg er bedst i korte jakker. Jeg har syet tryklåse i; modellen er uden knapper, men opskriften har forslag til knaphuller - det så jeg lidt for sent :-) Men når det skal være, så synes jeg også det passer rigtigt godt til den med tryklåse! Jeg tror jeg skal lave en mere, denne gang en lang lidt løsere udgave. JEg skal bare lige finde garn og farve.

Der er ikke tid nok til at strikke. Forskellige projekter presser sig på: jeg har købt en raglan app, og har fået to opskrifter ud af det. Men jeg har endnu ikke haft tid til at starte de projekter. Jeg har ellers stribemønsteret til den ene. Jeg har også et strømpeprojekt, der ligger og venter (strømper strikket på tværs!), foruden de almindelige strømper, jeg gerne vil strikke, fordi det er skønt med hjemmestrikkede strømper. Desuden er jeg i færd med at lægge an til det store Knit-Swirl projekt: der skal slås 600 m op på rundpind 3½... jeg tager tilløb! 
Dog har jeg fået strikket en kjole til MLs veninde, som er mor til lille Alma. Det var ren fryd at strikke en sorbetfarvet pigekjole. (jeg havde nogle cottonwool fra Garnudsalg.dk, jeg købte sidste år liggende - de passede perfekt!)

Louis har fået sin blåbærhue. Et hvert  lille barn må ustyres med enten en jordbærhue eller en blåbærhue.
Men, hvis man er næsten 7 år, kan man ønske sig lige det man vil have: og det blev til en snebærhue (i hvid og sort). Johannes ønskede sig sådan én, så hans mor skrev til mig og bad om at få den strikket. Den blev ret skøn - et andet udtryk end de farvede!


Omkring nytår fik jeg strikket #Arvingen af Pia Hernø. Jeg købte også den anden udgave af samme opskrift, nemlig #Slægtningen, Den har jeg fået færdig nu, strikket på p4 i det skønne tweedgarn, som jeg (også!) har købt hos Garnudsalg.dk. Jeg er tilfreds med den, den er blevet perfekt i størrelsen (sjovt at en poncho-sweater kan passe perfekt :-)).

I øjeblikket er jeg i gang med endnu en cardigan, denne gang med ribstrikket bærestykke. Jeg så et billede af en cardigan i A-facon, og blev vældigt inspireret. Jeg tegnede og regnede lidt og gik derefter i gang. (Jeg har set et vidunderligt indlæg af Ellen Holm, der laver strikkeprøver i sweater-størrelse. Lige noget for mig!) Jeg måtte dog bide i den sure optrevling, for bærestykket var blevet et par cm for kort. Det er nu en fordel ved at strikke oppefra-ned: man kan afprøve form og længde uden at være nået ret langt.

Vi skal på Sydhavsstrik-festivale, CB og jeg. Jeg skal på farvekursus, som Vivian Høxbroe er underviser på, CB skal researche og møde udstillere på standpladserne. Jeg glæder mig, jeg elsker farvelære!


Strikkefestivalens billetter er i fuld gang med at blive solgt. Det er forrygende at være med til noget der giver så positiv respons. Jeg kan næsten ikke vente til det bliver september. Og vi bliver ved med at udvikle på konceptet, læs: der kommer nye events og aktiviteter til. Jeg har selv startet en lille opfordring på facebooksiden: være med til at lave festivalbeklædning til Carsten og de to frivillige dørmænd. De ønsker sig henhodsvis jakke og veste af oldemorfirkanter og der skal bruges en del! Ialt 138 firkanter! JEg har foreløbig hæklet nr 1.Så jeg håber en masse hæklere og strikkere ude i det virkelige liv har lyst at være med til dette projekt :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar