Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 14. september 2014

Strik Bornholm 2014

I sidste weekend var jeg på Bornholm til den første Strikkefestival på øen. Det var et virkeligt godt arrangement med 1000 deltagere fra hele landet, samt Norge og Sverige, og enkelte fra England og USA.

Jeg havde tilmeldt mig tre forskellige workshops, en 6timers fredag, en 3timers lørdag eftermiddag og en 3timers søndag formiddag.

            
Fredag var hos Katrine Wohllebe fra #Goodlifeknitting, hvor vi skulle strikke Domino i nye dimensioner. Det var en fantastisk god workshop, hvor vi nåede en masse. Katrine er en utroligt inspirerende underviser, og det var sjovt at strikke nye former. Vi startede med et Hjerte, strikkede et juletræ (egentlig nogle takker) som den 2. prøve og så kunne man strikke en stjerne eller en drageform, alt efter lyst. Jeg begyndte på stjernen, for den så vanskeligst ud; viste sig at det var den ikke, det gav nærmest sig selv!

Lørdag var det workshoppen To farver - 1000 muligheder med Hanne Pjedsted. Mønstrene vi skulle prøve var gode og interessante, men jeg savnede en smule struktur ift at jeg ikke selv skulle vælge bund- og mønsterfarve i læringsprocessen. På tre timer er der ikke tid til så mange eksperimenter; man vil så gerne nå flest mulige teknikker igennem :-)

Søndag formiddag var det en tretimers workshop hos Louise Klindt, som jeg gik på kursus hos i vinter. Workshoppen handlede om lænkestrik, en teknik, hvor man løfter masker af i forskellige mønstre med garnet foran eller bag arbejde med forskellige virkninger i strukturen. Det var sjovt og vi nåede en del (men ikke nok!), bl.a. fordi Louise er en striks underviser.

Alt i alt var det en supergod festival. Der var udstilling i Nordlandshallen,  hvor garnproducenter og andre udstillede dejlige garner, som man blev fristet til at købe: jeg kunne ikke stå for grønlandsk uld og uld af gotlandsfår og merinofår, som bor på Bornholm, hvor ulden også bliver kartet, spundet og farvet.
Desuden købte jeg et par opskriftsbøger med sokkestrik - og ti nøgler sokkegarn, fordi det var utroligt billigt. Samt en kuffert til at bære alt garnet hjem i :-)
Et par af mine meddeltagere havdew været på et kursus i såkaldt snöstorp stickning. Et fint hulmønsteragtigt strik, som er ens på begge sider. Der blev sagt at det var en relativt nem teknik, som var vanskelig at finde noget om på nettet. Den udfordring kan man jo ikke sidde overhørig, så jeg googlede straks - og fik adskillige hits. Den første opskrift jeg fandt så nem ud, men var en smule vanskelig på grund af sproget. (Strikketeknikken stammer fra en lille landsby nær Halmstad). Det næste link var til gengæld lige til at gå til, så jeg har afprøvet teknikken i weekenden.


En anden teknik jeg måtte afprøve igen, er Moebius - den matematiske strik! Der er naturligvis en tilhørende formel: Antal masker delt med strikkefastheden er lig med diameter på den færdige cirkel. Hvor skønt er det lige?!! Jeg fandt noget vidunderligt Jeg fandt nemlig det skønneste Fiore garn (merino/babyalpaka) op udsalg i en vidunderlig gul farve, der passer til mine nye gummistøvler.

her er en vidunderlig video, der viser möbius miraklet.

Knit on!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar