Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

søndag den 31. august 2014

Skappelgenseren, strømpestrik toe-up og minkgarn

Min norske kollega Bodil viste mig for et par uger siden en trøje som er et hit i Norge blandt strikkere. Trøjen har fået navn efter designeren, Derfor Skappelgenseren. Jeg søgte på skappelgenser og fik adskillige hits, blandt dem heldigvis en henvisning til opskriften, som er uhyre enkel. Det tog mig en ugestid at strikke den (for jeg var nødt til at gå på arbejde ind imellem :-)) Jeg havde netop købt en dejlig dueblå uld og råsilke blandingsgarn fra Garnudsalg.dk. Sammen med en tynd mohair jeg købte i en forretning i Næstved for et par år siden, blev den perfekte blanding. Mohairgarnet er lige lovlig babyblåt, og den gråblå uldsilke-blanding får lidt ekstra liv og spil af sammensætningen. Den færdige sweater er utrollig let at have på, varm, uden at være vintertung.
Jeg er meget tilfreds med resultatet.


strikket toe-up
Jeg har også strikket strømper til mig selv; garnet købte jeg i sommer på Samsø, da GekkoGarn havde lagerudsalg i Brundby. Jeg købte fire forskellige multifarvede. Garnet er pænt, det er sjovt at strikke med, det går relativt hurtigt, men det er en stor udfordring for min symmetriske sans, at sokkerne ikke er fuldstændigt ens!  jeg forsøgte, men det lykkedes mig ikke helt.
Det ene par strikke jeg oppefra ned - som sædvanlig, og sluttede altså med at strikke tåen. Jeg har overført opskriften fra Louis' babysokker, hvor hælen strikkes med vendepinde og tåen syes sammen med maskesting til sidst.
Det andet par strikkede jeg fra tåen og op; det var lidt af et pillearbejde at starte med tåen, men det var egentlig fint.

Der var nyhedsbrev fra Karen Noe i min mailbox; blandt nyhederne en beskrivelse af mink-garn, som i anden omgang er blandet med noget merino, for at holde (formen?) bedre. Men den første sending af 100% mink, kunne stadig fås. Jeg søgte på forhandler, og garnet fås hos Uldstedet  i Vendersgade, så jeg kørte forbi på hjemvejen fra arbejde og har indkøbt to bundter lys beige mink  til min samling af anderledes garner!
Jeg er nu den henrykte ejer af possumgarn, yakoksegarn, moskusoksegarn, kameluldsgarn og altså mink(uld). Noget af det skal bruges til at strikke kanter på en tunikakjole jeg er gået i gang med. Den strikker jeg af mørkegrå kamel-merino.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar