Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

torsdag den 1. maj 2014

1.maj 2014 - uldne projekter i Maj

Mit barnebarn, Louis August Jensen, er nu ni dage gammel; selvom jeg har lyst til at kaste mig over babystrik, så vil jeg nu alligevel vente et par måneder... Han har fået fine ting både af sin mormor (mig) og sin farmor (Jytte), så hvis han skal nå at bruge det hele bare én gang, må man begrænse sig selv:-) Jeg har kig på en sweater fra Rasmilla, som strikkes i èt stykke. Heldigvis er der langt til Hallandsgade på Amager, hvor b åde garn og opskrift skal indkøbes, så det varer lidt før jeg kommer derud...

I mellemtiden strikker jeg på nederdelen til Jette; det er sort pelsuld, og det er virkeligt dejligt at strikke med. Jeg er over halvvejs, og jeg strikker ca en bane om dagen.

På den måde vokser det, og jeg kan samtidigt strikke på en sweater til mig selv. Jeg blev jo (igen!) fristet af Garnudsalg.dk til at købe dejligt kahkifarvet shetlandsuld til inge penge, og det er nu i gang med at blive en patentstrikket sweater. Opskriften er fra Garnstudio; jeg strikker med dobbelt garn på p 6, så det går frydeligt hurtigt.


Jeg blev færdig med mit pencilskirt i rosewood farvet uld. Lynlåsen er syet i og der er elastik i taljen. den er blevet ret pæn, synes jeg selv, jeg har haft den på en gang, men jeg må lige sy åbningen hvor elastikken trækkes i. (jeg kunne ikke vente). Jeg tror også jeg skal overveje en have en underkjole på, dels fordi det er meget tyndt, fint strik, dels fordi den vil bevæge sig bedre... tror jeg. (jeg har aldrig ejet en underkjole!) Opskriften fandt jeg selv på, det vil sige jeg slog et tilstrækkeligt stort antal masker op til at kunne strikke et rør. De nederste tyve cm er strikket frem og tilbage, samtidigt har jeg taget et par masker ind i hver side, samt strikket en glat kant til at sy lynlåsen fast på. Den Har jeg syet på i hånden med to rækker bagsting.


Min cardigan med 3/4 flagermusærmer blev også færdig. Den er blevet virkeligt flot - også efter opskrift fra Garnstudio. Den blev strikket på p 5, og ryg/ærmer blevet strikket ud-i-et, og hhv højre og venstre forstykke blev strikket med ærme. Garnet er en blanding af uld og lidt cashmere, og det var superdejligt at strikke med.Bærestykket er strikket i dobbelt perlestrik, mens krop og underærmer er strikket glat. Kanter og krave er retstrik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar