Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

tirsdag den 22. marts 2016

"SiV16 - mit første besøg på Stickfest i Väst

I weekenden var jeg på øen Marstrand lidt nordvest for Göteborg. Øen var indtaget af 100 strikkende kvinder, som var indlogeret på Villa Maritime, hvor der skulle strikkes (og hækles), hygges, undervises, spises middage og drikkes kaffe i løbet af tre skønne dag. Hovedarrangøren er Linda Berglund, som også har forretningen Deisy Design i Göteborg (med en filial på Marstrand)..

Jeg var i januar blevet inviteret ind i en gruppe på 12 kvinder, som har været afsted i adskillige år. Man sender sin tilmelding afsted og håber på at få plads.

Stickfesten blev åbnet fredag aften med et foredrag af Johanna Wallin som fortalte strikhistorie(r).

Lørdag morgen var min første workshop: Mjuke former med Kerstin Lindh som underviste i at strikke runde former (som bølger og prikker) med to farver. Det var umådeligt lærerigt, og jeg bliver så glad, når jeg lærer nyt og nyttigt, (jeg må strikke en sweater med prikker på manchetterne!).

Lørdag eftermiddag var min anden workshop: garnprövning, hvor vi fik udleveret 12 miniaturenøgler af tolv forskellige garntypper. Mens Johanna Wallin fortalte om fibre og og garntyper, anvendlese etc, strikkede vi med de forskellige garner efterhånden, som de blev taget frem. Det blev en meget interessant lille prøve, hvor forskellene virkeligt kunne mærkes.

Om aftenen var der festmiddag, som afsluttedes med Knitting Battle, hvor den hurtigste strikker blev kåret efter to eller tre heats. (jeg overværede kun starten, for jeg måtte gå i seng med en insisterende forkølelse).

Søndag formiddag havde jeg min sidste workshop, som var om strömpens anatomi. Jeg nåede at strikke to typer hæl (som jeg ikke har strikket før), og vi fik et fint lille kompendie med forskellige forslag til både hæle og tåafslutninger.

Udover nogle lærerige workshops med gode og instruktive undervisere, var det en fantastisk hyggelig oplevelse at være sammen med 100 kvinder, som beundrede hinandens trøjer, kjoler, sjaler, strømper, garnvalg, farvelvalg, strikkeudstyr osv.
(Der blev søndag morgen taget fotos af en gruppe kvinder, der alle havde strikket en trøje efter den samme opskrift  - og ikke to trøjer var ens!)

Det var som et lille lukket paradis for der var også et lille torg hvor forskellige garnforhandlere havde taget opstilling og solgte alle mulige herligheder! Vi var også ualmindeligt heldige med vejret: tre dage med solskin og stille vejr gjorde det muligt at sidde ude om eftermiddagen med strikketøj og thekopperne. På et eneklt tidspunkt kom havgusen sejlende ind i store totter; det varede kun kort tid, men man fik alligevel en følelse af, hvor afskåret og tillukket det må være, når solen ikke skinner!

Jeg nød min første deltagelse i Stickfest i Väst i fulde drag, og jeg håber ikke det er sidste gang jeg får mulighed for at være med!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar