Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

tirsdag den 4. marts 2014

De sidste to gange på strikkekursus

I sidste uge arbejdede vi med Neverkontstrik og lænkestrik på kurset. Vi fik Marianne Isagers opskrift på Neverkont og skulle lave en prøve. Det var samtidigt øvelse i at læse opskrift - og fejlfinding i opskrift! Der var en fire fem steder, hvor der var skrevet forkert - et par af stederne sådan at opskriften ville mislykkes fuldstændigt, hvis man fulgte den.  (den er for længe siden blevet rettet i bøgerne!).
Neverkontstrik er sjovt, det er kurveflet i ét lag. Jeg strikkede det sammen med Kathrine i Norge, og lavede et mægtigt langt stykke, som jeg siden har syet sammen og filtet til en taske. Ugens prøve gik ud på en firkant med trekanter og firkanter i forskellige farver.Den er ikke perfekt, og jeg ville vælge noget fastere garn end strømpegarn og tryndere pinde til tykkere garn, men det er sjovt at strikke former på den måde...


Hjemmeopgaven var en prøve i lænkestrik efter engelsk opskrift. Det var en nem opgave eftersom jeg jo strikkede firkanter hele sidste år (bogstaveligt talt!) efter engelsk opskrift. Det er i øvrigt en fin teknik, som giver nogle dejlige strukturer i arbejdet.Emnerne for den sidste gang var dels et lille foredrag om materialer (naturfibre og kemofibre), dels skulle vi afprøve to forskellige strikketeknikker:

Möbius og dobbeltstrik. Der er en vidunderlig instruktiv lille video på Yuutube, der viser Möbius opslagningen. (det er faktisk åben opslagningen på en rundpind lagt i cirkel:-) ) Første omgang var vanskelig at strikke, kun fordi der er mange masker og sad tæt og stramt på pinden

(egentlig er Möbius et matematisk fænomen, som nogen en gang har fundet på at strikke. Det er fabelagtigt, synes jeg).


Den anden teknik vi skulle afprøve var dobbeltstrik: strik i to lag med to retsider. Jeg har altid syntes det så vældigt besværligt og uoverskueligt ud, men det viste sig at være nemt og ligetil. Og fantastisk sjovt! Googler man dobbeltstrik, får man utallige opslag både med instrultioner og forslag til opskrifter ...
Vi skulle lave en firkant med en firkant. igen var det første pind, der var lidt vanskelig fordi maskerne skal 'fordeles', men derefter var det supernemt. Det er lidt ligesom jacquardstrik med dominansfarve. Jeg må afprøve dette nogle gange, så jeg bliver dreven nok til at lave to forskellige mønstre og ikke bare spejlinger.til sidst fik vi udleveret kursusbevis. Og min medkursist Pi og jeg aftalte at melde os til strik 4 til efteråret!

I ugens løb blev jeg færdig med endnu en alpakkasweater, samt små strikbukser til den lille dreng, som skal melde sin ankomst om 2 måneder. Jeg er helt vild med at strikke bukser; har sågar fundet en vidunderlig opskrift på  'jeans' på Pinterest. Dem jeg strikke!Ingen kommentarer:

Send en kommentar