Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

onsdag den 29. maj 2019

Garnstafet 2019

Knitwork blev inviteret til at holde Garnbanko i forbindelse med garnstafet 2019, og jeg benyttede mig af denne invitation til at tage med og gå på garnstafet i Aarhus!

Vi tog afsted allerede fredag og fejrede 5 års bryllupsdag på l'Estragon - 50 meter fra vores glimrende  B&B i Borggade. Vi fejrede med manér, det var fantastisk mad og superb lækre vine med en udsøgt betjening!
Inden vi gik på restaurant var inde forbi Tøndering Strik for at hilse på, og jeg fik mit Garnstafet-kit. Det er en lækker lille projekttaske (passer fx til babystrik!), og i den lå stafetkortet og et kort over butikkernes placering.


Lørdag morgen efter morgenmaden startede jeg i Garnkisten på Volden, hvor jeg på forhånd havde kig på maskemarkører og strikkefisk. Jeg fandt også lækre lædertryklåse + en lille saks med blomster.
Derefter besøgte jeg Tøndering, hvor jeg faldt for sweateren Byens Lys. Et lille rødt målebånd måtte jeg også have.
#Darlinghusband blev siddende og drak kaffe hos Tøndering, mens jeg gik op til WeLoveWool  i Tordenskioldsgade, som blandt havde havde fine projektposer på supertilbud. Det kunne jeg ikke stå for, af en eller anden grund er det blevet et must, at projekter får hver deres projektpose, og så bliver det nemmere at gribe et strikketøj at tage med! Derudover var der dejligt økologisk sommeruld fra Camarose i den fine farve hasselnød. Jeg købte to nøgler, og det ene blev strikket til et par babyunderbukser i løbet af garnstafetten.


Tilbage hos Tøndering fik jeg en kop kaffe sammen og hilste på et par strikkevenner fra København. Derefter gik vi til Citystoffer, hvor der var virkelig lang kø ved kassen, til gengæld var der kø-slik og jeg fandt et nøgle grønt glimmergarn som skal strikkes ind i tusindårstørklædet.

Næste stop var Garnlageret i Rosenkrantzsgade; der fandt jeg strømpegarn i den pæneste denimblå farve. Det måtte med i stafettasken. En kop kaffe mere på en lille hipsterkafe på Gågade og derefter besøg hos Netgarn i Banegårdsgade, hvor en lille Cirkelinekjole ikke var til at stå for. Måske skal både Frida og lillepigen have en hver. #kusinekjoler <3

I Jægergårdsgade besøgte jeg Strikkepinden og den lille zebra.

Sidste stop på min stafet var hos Yarnfreak på Ingerslevs plads. Der var både pins, og markører, en lille udstyrspung, formet som en fisk og den lækreste (og noget dyre!) projekttaske fra Fringe & Co. Jeg kunne ikke modstår den!

Om aftenen holdt vi garnbanko, og vi nåede rekordantal spil: 7 i alt. Der var utroligt lækre - og mange - præmier, alle doneret af Garnstafet 2019. Det er ikke sidste gang vi holder garnbanko i Aarhus :-)

Søndag formiddag var jeg til strikkecafe og hørte foredrag af Nancy Marchant, som udover at fortælle om sin Brioche Knitting fortalte om sit strikkeliv, som begyndte helt tilbage i begyndelsen af 1970'erne.
Derefter kom Lærke Bagger og fortalte om sin designproces - af haute couture strik. Smukke værker, som er enkle i snit (eller form) men som er fantastiske i farvesammensætning. Jeg er helt vild med perler på strik, og selv om de tæt-besatte trøjer muligvis er alt for tunge til at gå med, ser det overdådigt og vidunderligt ud. Jeg må strikke en sweater i en blid farve med farvestrålende forskellige glimtende perler på!
Mens jeg var til strikkecafe, gik #darlinghusband ærinde hos Tøndering for mig. Der var nemlig udsalg af restpartier af noget ITO tweedgarn, som jeg kunne se en weater bliver strikket i. Har ikke helt styr på formen endnu, men det kommer.

Det var en skøn weekend i Aarhus! Det var så sjovt at besøge så mange garnforretninger på samme dag. At se udvalget, indretningerne, de forskellige udvalg og stemninger i butikkerne var med til at gøre det en herlig oplevelse! (kun er jeg lidt ærgerlig over, at jeg ikke kunne nå de to sidste butikker).

Det meste af tiden gik #darlinghusband med mig rundt - som navigatør og hjælpeslæber, som vi sagde, når vi mødte nogen, men første og fremmest fordi det var dejligt at have en lørdag sammen i byen  med solskinsvejr og hygge. Vi gik godt 7 km sammen og jeg gik selv i alt 9½ km.

Prøv lige at regne ud hvor meget dejligt strikketøj der kan komme ud af 9½ km garn :-D

Fredags-oufit
Lørdags-outfit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar