Om mig

Mit billede
Jeg er en håndarbejdskvinde. Jeg har strikket, hæklet og syet hele mit liv. På denne blog noterer jeg hvad jeg strikker på, hvor langt jeg når, mine ideer til strik, noget om mine inspirationskilder og jeg deler gerne af min strikkeviden og -erfaring.

fredag den 7. april 2017

sweaterstrik og farveåbenbaring

I den sidste månedstid har jeg strikket tre sweatre. En  opskrift fra et vidunderligt nyt strikkemagasin, en opskrift fra nettet og en opskrift fra en bog jeg købte på udsalg.

SWEATERSTRIK

#pieceofsilver af den finske designer Veera Välimäki, som findes på Ravelry og i det skønne nye Laine Magazine. Jeg fandt den på instagram, og efter lidt søgen altså også opskriften i det nye magasin.
Inspireret af  billedet på IG, strikkede jeg den på lidt større pinde (4.5), så den er lidt loose og afslappet - og fuldstændigt skøn at have på! Garnet er supertilbud fra Garnudsalg; en tynd lyserød lammeuld og en lidt grå/lyserød mohair. Jeg er tilfreds.#starflower er den anden sweater; den er  også fundet på IG; designer er Renée Callahan, som har East London Knit, har lavet en fin opskrift på en sweater strikke oppefra-ned med meget dyb raglan. Jeg har valgt at strikke den forholdsvis kort og med 3/4 ærmer i italiensk tweed (også fra Garnudsalg). Det bliver megapænt, når det er strikket, det passer godt til denne opskrift og sweaterens facon, det er virkeligt dejligt at have på, men det er voldsomt irriterende at strikke med. Garnet knirker!
Jeg har i øvrigt købt en anden opskrift hos ELK: #Enso, som jeg har planlagt at strikke snart.På et udsalg kunne jeg ikke stå for bogen Uldtid af Susie Haumann. En af opskrifterne -  #Omega -  er en tyk raglansweater i patentstrik på p8. Minsandten om ikke Garnudsalg havde vildt tilbud på en virgin wool i en meleret naturfarve - det, samt de lækre japanske rundepinde Hiroshima Tulip blev hurtigkøbt, og weekenden gik med at strikke raglansweateren. Det var en supergod og ligetil opskrift, sweateren blev færdig til den kolde aprildag forleden, så nu hænger der tre nye sweatre på min dørkarm (og på mig!).


STRIKKEKRISE? 😇

Nu har jeg (kortvarig?) krise: hvad skal jeg strikke????

(jeg har et par strømper med seersuckermønster i gang; jeg skal starte på et tørklæde til min gamle far, som har ønsket sig et langt smalt tørklæde til at vikle mange gange om halsen; jeg har en ufo, der mangler ½ ærme og ½ krop liggende - den keder mig!; jeg har lige fået forærende garn til et færørsjal; jeg fik en ide til en stribet sweater på Pinterest ...)

FARVER

På Instagram (yep - det er en stor inspirationskilde!) fandt jeg link til MakeLight  og fik lavet en farverapport. Jeg blev ved første blik noget forundret over farverne i min rapport, men ved nærmere eftertanke, er det jo mine farver på en prik!
Rapporten kan man få lavet uden at melde sig til, men jeg er virkeligt fristet af at få mere farveleg og -lære ud af dette.KNITWORK STOCKHOLM

Og nu vi taler farver, så har #darlinghusband lavet Knitwork Stockholm badges i alle mulige skønne farver til undervisere og standholdere til at reklamere med på de sociale medier. Kig ind på hjemmesiden og hold øje med de forskellige opslag på facebook og instagram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar