mandag den 14. november 2016

Efterårsstrik - jeg er flittig!

Der er en baby på vej - en lillesøster til Louis. Hun skal have sit eget babytæppe, og da hun er et novemberbarn (ifølge terminen), skal det være et varmt uldtæppe. Jeg købte for et par år siden en opskrift på den islandske strikkefestival, og det projekt er blevet gjort færdigt og ligger klar til lillepigen.


Hendes mor ønsker sig en pusletaske, og vi talte om at lave den selv - de er nemlig dyre i indkøb! Hun beskrev sin ønsker og jeg fandt noget møbelstof til ydersiden og noget regnfrakkestof til indersiden og de forskellige lommer.
Puslepladsen er et stykke af et liggeunderlag, som er syet ind i et betræk af et gummilagen med blød yderside. Hanken/remmen voldte lidt udfordringer, men jeg synes selv det lykkedes at løse den. (på min Instagram profil ligger en lille video). Der blev også foreløbig til tre bleposer til de snavsede stofbleer og tøj, når man er ude,
Desuden har jeg strikket røde uldbukser til hende. Tre par indtil videre.Stjernesweateren til min yngste datter er færdig, og hun blev rigtig glad for den. Der var ikke helt nok garn, så jeg måtte skrive efter mere. Desværre bruger forretningen, hvor det er købt (og som ligger i Hirtshals!) forsendelse via Postnord. Forsendelse blev afsendt om mandagen og og Jeg talte med kundeservice lørdag formiddag, og det stakkels pigebarn jeg havde i røret kunne meddele, at det tog fem hverdage, så mandag(en efter) kunne jeg håbe på at få min forsendelse leveret. Jeg kunne have kørt frem og tilbage til Hirtshals tre gange på samme tid!! Garnet var fremme om tirsdagen! Argh!!!
Til gengæld var der nok til at strikke en hue som passer til sweateren. Jeg brugte nogle andre mønstre, for jeg har købt den skønne bog Sticka Svensak Mönster som Maja Karlsson netop har fået udgivet.I mellemtiden har jeg strikket min Vissersweater færdig.  Opskriften er fra en ny yndlingsdesigner - Sweaterspotter - som har lavet opskriften som en del af en samling digitale opskrifter fra Magasin Duett. Sweateren er strikket på tværs med tilsatte ærmer og kanterne forneden og i halsen er strikket rib, som følger de lodrette striber. Den er blevet så fin!Jeg har også strikket en Arving (som jeg har strikket tidligere) men nu i forskellige farver. Jeg er hoppet på dipdye-trenden, og indtil videre er ser det fedt ud. Jeg forsøgte at regne ud fra billeder hvordan jeg kunne dipdye'e, men da jeg fandt Camilla Vads opskrift med instruktion, var det ærligt talt en både god og nem løsning! Garnet er knudegarn (stash'en), indkøbt på Saltum Uldmarked sidste år. Det er dejligt at strikke med, men jeg måtte have ekstra forsyninger ... der var garn til en lille halsedisse, som passer til.Garnudsalg holdt udsalg - det er "farligt"! Jeg købte rå grå britisk uld, og har strikket en frakke. Pinde 8, så tager det ikke så lang tid. Det tog mig lidt tid at finde den rigtige model, men efter nogen søgen på Drops Design fandt jeg den rigtige.  Jeg købte også noget vidunderligt shetlandsuld, som bliver til en cardigan. Den er jeg i gang med nu.

Og så er jeg hoppet på Geilsk Mystery KAL; der er strikket to dele, første del var vildt nem, anden del lidt mere udfordrende.


Hækleværk er det også blevet til: en poncho ved navn Bølger fra Sidsel Sangilds bog, samt Huen Revner (samme garn som ponchoen, samme mønster som Bark-cardigan).
#nevernotknitting                                                                                               #neverenoughtimetoknit


Ingen kommentarer:

Send en kommentar